Visste du att

Visste du att valpen har en viktig socialiseringsperiod under de första månaderna i livet? Den är då extra mottaglig för att vänja sig vid levande varelser av olika slag. Därför är det viktigt att tidigt i livet ge den många positiva erfarenheter av olika typer av människor, hundar och andra levande varelser.

På valplekis får valpen träffa andra valpar under lättsamma men välorganiserade former. Vi ger valparna möjlighet att bekanta sig med andra valpar av olika raser och personlighet, så att den i framtiden vet att det är normalt att en hund är lurvig, trubbnosig, prickig eller till och med har en liten ragg på ryggen. Vi tränar hundarna i att uppföra sig väl i umgänget med de andra hundarna och att lyssna på den andra hundens signaler. Den försiktiga valpen ges möjlighet att bekanta sig med de andra i sin egen takt. Och den burdusa valpen får på ett lugnt och vänligt sätt lära sig att ta det lite lugnare. Vi tar också chansen att låta er valp bekanta sig med familjerna till de andra valparna så att de får lite socialträning gentemot människa på köpet.

På valplekis har du även möjlighet att ställa frågor till utbildad instruktör/hundpsykolog om allt som rör din valps träning och hantering. Det brukar också bli givande samtal och diskussioner bland deltagarna i gruppen och kanske ett sätt att hitta vänner för fortsatt umgänge.

Valplekis vänder sig till valpar som ännu inte hunnit fylla 4 månader och är ett bra komplement till valpkurserna, där fokus ligger på att få valparna att lyssna på husse/matte trots andra hundar runtomkring.

 

 

Anmäl dig nu!

 

 

Källa: http://www.gladajyckar.se/hundkurser/valplekis/

30 May 2022

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)