Om Valplekis

På valplekis får alla valpar en stabil grund att ha genom tonåren och in i vuxenlivet. Valplekis vaccinerar mot beteendeproblem. Du går tillsammans med din hund och gärna hela din familj.

Hur funkar det?

Vi träffas en gång utan hundar, för att gå igenom teori och dela ut informationshäfte. Denna träff är på cirka 90 minuter.

Därefter är det fyra praktiska tillfällen som alla går ut på att ge valpen en så bra start i livet som möjligt. Att vaccinera mot beteendeproblem. 

Här är en filmsnutt på saker som kan förekomma (jag har inte så avancerade ställningar - än):

 

 

Vem får komma?

Valplekis är öppet för alla människor, men valparna bör vara i åldern 8 till 11 veckor vid första tillfället. Har du en valp som är äldre kan ni antingen gå utan valpen, och öva på övningarna hemma, eller delta på vissa övningar men inte på andra. Det löser vi från individ till individ.

Första träffen bör verkligen inte ske senare än vid 11 veckor, gärna redan vid 9 veckor. Därefter bör fyra tillfällen ske fyra veckor i rad. Så att sista träffen bliir vid 13-15 veckors ålder.

Varför kan du läsa om i avsnittet om hundens utveckling.

Varför valplekis?

  • Vi kallar det för valplekis då det är en förskola, det är något som görs före den viktiga valpkursen.
  • Vi lägger grunden till er relation och hundens relation till andra hundar och andra människor.
  • Vi går även igenom inlärningsteori och hur du på enklaste sätt talar om för din nya familjemedlem vad som förväntas av den.
  • Fler anledningar kommer!

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)