Visste du att valpen har en viktig socialiseringsperiod under de första månaderna i livet? Den är då extra mottaglig för att vänja sig vid levande varelser av olika slag. Därför är det viktigt att tidigt i livet ge den många positiva erfarenheter av olika typer av människor, hundar och andra levande varelser.

På valplekis får valpen träffa andra valpar under lättsamma men välorganiserade former. Vi ger valparna möjlighet att bekanta sig med andra valpar av olika raser och personlighet, så att den i framtiden vet att det är normalt att en hund är lurvig, trubbnosig, prickig eller till och med har en liten ragg på ryggen. Vi tränar hundarna i att uppföra sig väl i umgänget med de andra hundarna och att lyssna på den andra hundens signaler. Den försiktiga valpen ges möjlighet att bekanta sig med de andra i sin egen takt. Och den burdusa valpen får på ett lugnt och vänligt sätt lära sig att ta det lite lugnare. Vi tar också chansen att låta er valp bekanta sig med familjerna till de andra valparna så att de får lite socialträning gentemot människa på köpet.

På valplekis har du även möjlighet att ställa frågor till utbildad instruktör/hundpsykolog om allt som rör din valps träning och hantering. Det brukar också bli givande samtal och diskussioner bland deltagarna i gruppen och kanske ett sätt att hitta vänner för fortsatt umgänge.

Valplekis vänder sig till valpar som ännu inte hunnit fylla 4 månader och är ett bra komplement till valpkurserna, där fokus ligger på att få valparna att lyssna på husse/matte trots andra hundar runtomkring.

 

 

Anmäl dig nu!

 

 

Källa: http://www.gladajyckar.se/hundkurser/valplekis/

30 May 2022

Förbered din valp på ett liv vid din sida!

Hundvardag Valplekis utbildar valpföräldrar och ger de färdigheter som krävs för att uppfostra en beteendemässigt sund valp. Vi använder positiv förstärkning och allt sker i en trygg, kontrollerad miljö.

Den bästa tiden att socialisera valpen är mellan 8 och 12 veckors ålder. Erfarenheter under denna tid lägger grunden för resten av valpens liv.

Anmäl dig nu!

För dig som ...

... funderar på att skaffa valp eller
... har bokat en valp eller
... nyss har fått hem en valp.
Valplekis är steget mellan uppfödare och kurs.

Läs mer »

Heading

Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Donec sed odio dui.

View details »

Heading

Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Donec sed odio dui.

View details »

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)